סרגל נגישות

Accessibe Poetry by Amit Moreno
web_ka_%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d

עוגת שמרים מפנקת

חומרים:

1 ק”ג קמח
50 גר’ שמרים טריים
200 גר’ חמאה
3/4 כוס חלב פושר
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
קצה טורנה אבקת ונילין
1 כפית מלח

חומרים אפשריים למילוי:

ממרח שוקולד, ממרח חלבה, פטיסייר, אגוזים וקינמון, ממרח פרלינה ועוד….

חומרים לציפוי:

1 ק”ג סוכר
1ק”ג מים
1 לימון חתוך לשניים

אופן הכנת העוגה:

מפוררים את השמרים הטריים בקערה קטנה לתוך מחצית מכמות החלב. מערבבים ומוסיפים מעט קמח (הכנת ראש עיסה). מתפיחים קצת את ראש העיסה. את שאר החלב מערבבים עם החמאה והשמנת חמוצה. בקערת מיקסר שמים את הקמח, תערובת החמאה, הסוכר וראש העיסה שתפח. בעזרת וו לישה מתחילים ללוש את הבצק במשך כ- 5 דקות ולאחריהן מוסיפים את אבקת הונילין והמלח. מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח גם במקרר למשך לילה.
בוחרים מלית שאיתה נרצה למלא את הבצק, מחלקים את הבצק ל- 4, מרדדים כל חתיכת בצק ומורחים במלית הרצויה. מגלגלים לרולדה, מעבירים לתבנית אינגליש קייק של קיטשו ארט ומתפיחים שוב, מברישים בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים 25-30 דקות.

הכנת ציפוי סירופ הסוכר:

מרתיחים את חומרי הסירופ בסיר ומיד לאחר הרתיחה מורידים מהאש.
כשהעוגה מוכנה מברישים אותה מיד בסירופ ליצירת מעטה מבריק.

 

באדיבות הקונדיטורית אלה ביז’אוי

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התחברו אלינו